Harmonie

14976790_1325693654129911_8302247070696461486_o

De Harmonie

De afdeling Harmonie bestaat uit een aantal onderdelen. Zo heeft de Harmonie een harmonieorkest voor de geoefende leden en een leerlingenorkest voor leerlingen. Bij voldoende animo is er een Samenspeelgroep voor leerlingen die nog niet toe zijn aan het orkest maar wel graag willen samen spelen. Muzieklessen worden op maat aangeboden en voor kinderen vanaf 8 jaar hebben we een gratis kenningmakingscursus.

De Harmonie heeft als doelstelling om met elkaar op een plezierige en gezellige manier muziek te maken. Beide orkesten staan onder muzikale leiding van een professionele dirigent.

Onze harmonie heeft een zogenaamde groot-harmonie bezetting waarin zowel houtblazers (klarinet, dwarsfuit, saxofoon, fagot, etc), koperblazers (trompet, trombone, hoorn, euphonium, bastuba, etc) als percussie (drumset, percussie, pauken, mallets) spelen.

Kinderen vanaf 8 jaar kunnen al meedoen aan onze gratis kennismakingscursus MusicKids.

We hebben altijd ruimte voor nieuwe leden! Jong en oud is van harte welkom.

De afdeling Harmonie bestaat uit:

 • Het Harmonieorkest bestaat uit ongeveer 35 geoefende leden, in leeftijd variërend van 16 tot 80 jaar. We oefenen op dinsdagavond van 19.45 uur  tot 22.00 uur.
  Het Harmonieorkest bestaat uit ongeveer 35 geoefende leden, in leeftijd variërend van 16 tot 80 jaar.Bezetting
  De bezetting bestaat uit een zogenaamde groot-harmonie bezetting waarin zowel houtblazers (klarinet, dwarsfuit, saxofoon, fagot, etc), koperblazers (trompet, trombone, hoorn, euphonium, bastuba, etc) als percussie (drumset, percussie, pauken, mallets) spelen. Voor de meeste secties is er ruimte voor aanvulling door nieuwe leden. In het bijzonder is het orkest op zoek naar versterking op klarinet, hoorn, bastuba en slagwerk.
  Repetities
  We repeteren iedere week op dinsdagavond van 19.45 tot 22.00 uur, behalve in de zomervakantie.
  Plaats: Musicdome, dit is onze eigen verenigingsruimte in de PWA-Silverdome, Van der Hagenstraat 22d (ingang direct links naast de betonnen oprit)
  Repertoire
  Het repertoire van de harmonie is zeer divers en bestaat o.a. uit concertwerken, musical, film, licht klassiek, geestelijke en populaire nummers. Kijk op ons Youtube kanaal  voor een impressie.http://www.youtube.com/user/HarpeDavidsHarmonie

  Optredens
  Het harmonieorkest verzorgt verschillende optredens per jaar met diverse karakters. Jaarlijks wordt er een groot concert gegeven samen met het leerlingenorkest en worden concerten verzorgt in verschillende thema’s of bijvoorbeeld voor kerst. Tevens verzorgt het harmonieorkest optredens bij verzorgingshuizen en verschillende evenementen en, vaak in kleinere bezetting, ter ondersteuning van kerkdiensten.
  Contact:
  Bent u geïnteresseerd? Dan bent u altijd welkom om een van onze repetities bij te wonen om zelf eens te komen luisteren of meespelen. Daarnaast kunt u als u vragen heeft ook contact opnemen via het contactformulier.

  Het Leerlingenorkest bestaat uit o14940117_1325693200796623_1225470387000362583_ongeveer 25 beginnende muzikanten, zowel jongeren als volwassen leerlingen. In groepsverband wordt niet alleen muziek, maar ook veel plezier gemaakt. Na voldoende oefening kan worden doorgestroomd naar het Harmonieorkest. We oefenen op dinsdagavond van 18.30 uur tot 19.30 uur. [lees meer] Leerlingen die door middel van muzieklessen voldoende niveau hebben bereikt, kunnen meespelen met het leerlingenorkest. Doorgaans is dit na ongeveer 1,5 jaar, maar dit kan per leerling verschillen. Ook volwassen leerlingen kunnen meespelen in het leerlingenorkest om zo ervaring op te toen voordat wordt ingestroomd naar het harmonieorkest of om de uitdaging met een nieuw instrument aan te gaan. Er spelen ook meerdere volwassenen mee ter ondersteuning, onder andere op instrumenten die voor de jeugd lastig te bespelen zijn zoals fagot en bastuba.Een aantal maal per jaar wordt ook samen gerepeteerd met het harmonieorkest om zo extra ervaring op te doen. Uiteindelijk stromen de leerlingen met voldoende ervaring door naar het harmonieorkest.

 • Repertoire
  Het leerlingenorkest speelt een erg divers repertoire. In de basis wordt het repertoire aangepast op het niveau van de leerlingen, waarbij specifiek leuke en uitdagende stukken voor jeugdorkesten wordt gespeeld. Regelmatig worden hierbij ludieke thema´s en uitvoeringen gespeeld.
  Optredens
  Ook voor de leerlingen is het opdoen van podiumervaring belangrijk. Daarom wordt enkele malen per jaar een optreden georganiseerd. Zo doen de leerlingen bijvoorbeeld mee met het jaarlijkse CKC concert. Tevens worden optredens verzorgd bij diverse evenementen, zoals bij de Zoetermeerse kinderboerderijen of play-ins met andere verenigingen.
  Repetities
  We repeteren iedere week op dinsdagavond van 18.30 tot 19.30 uur, behalve in de schoolvakanties.
  Plaats: Musicdome, dit is onze eigen verenigingsruimte in de PWA-Silverdome, Van der Hagenstraat 20 (ingang direct links naast de betonnen oprit).
  Contact
  Bent u geïnteresseerd? Dan bent u altijd welkom om een van onze repetities bij te wonen om zelf eens te komen luisteren of meespelen. Daarnaast kunt u als u vragen heeft ook contact opnemen via het contactformulier.De15000086_1325691644130112_1387790728831995892_o Samenspeelgroep voor leerlingen die nog niet toe zijn aan het leerlingenorkest maar wel al graag samen muziek willen maken. [lees meer] De samenspeelgroep is bedoeld voor leerlingen die nog niet toe zijn aan het meespelen in een orkest, maar wel graag willen samenspelen. Leerlingen leren hier de beginselen van het spelen in een orkest. Het gaat hier vooral om het leren samen spelen met diverse instrumentgroepen, naar elkaar luisteren en kijken naar de dirigent.
  Na enkele maanden kan worden doorgestroomd naar het leerlingenorkest, afhankelijk van het niveau. De samenspeelgroep staat, net zoals het leerlingenorkest en de harmonie, onder leiding van een professionele dirigent.
  Repertoire
  Voor de samenspeelgroep wordt gebruik gemaakt van de leermethode Band Time, welke speciaal is ontwikkeld voor samenspel.
  Repetities:
  De samenspeelgroep repeteert om de week van 18:00 tot 18:30 in van de leslokalen in het Musicdome.
  Contact:
  Bent u geïnteresseerd? Dan bent u altijd welkom om een van onze repetities bij te wonen om zelf eens te komen luisteren of meespelen. Daarnaast kunt u als u vragen heeft ook contact opnemen via het contactformulier op de site. Let op! Repetities vinden plaats bij voldoende aanmeldingen, neem van te voren contact op via het contactformulier.

  Muzieklessen worden op maat aangeboden. Voor iedere leerling zoeken we een gepaste lesvorm op instrument naar keuze. [lees meer] Leerlingen kregen voorheen muziekles via het Centrum voor Kunst en Cultuur (CKC) waarbij leden van een flinke korting op het lesgeld konden genieten.
  De bovengenoemde aantrekkelijke korting voor muzieklessen bij het CKC wordt helaas vanaf seizoen 2015-2016 niet meer aan nieuwe leerlingen gegeven. We zijn daarom bezig met de organisatie van muzieklessen via door de Harmonie ingehuurde vakdocenten, tegen een aantrekkelijk tarief.
  Wil je hierover meer informatie of je aanmelden voor deze muzieklessen dan kun je contact met ons opnemen via het contactformulier.

 • Musickids –

  Kinderen vanaf 8 jaar kunnen al meedoen aan onze gratis kennismakingscursus Musickids. In 5 lessen maken ze kennis met het maken van muziek en leren ze verschillende instrum14918823_1325692990796644_4215914137537850822_oenten kennen. [lees meer] Kinderen vanaf 8 jaar kunnen al meedoen aan onze gratis kennismakingscursus Musickids. Deze cursus wordt gegeven  in september/oktober en bij genoeg animo ook op andere momenten in het jaar
  In 5 lessen maken de kinderen kennis met het maken van muziek, noten lezen, ritmes spelen en leren ze verschillende instrumenten kennen. Het plezier maken staat hierbij centraal en de kinderen mogen zelf ook allerlei instrumenten uitproberen.
  Ook gaan de kinderen op een korte muzikale excursie binnen de vereniging.
  Voor meer informatie of aanmelden kun je contact met ons opnemen via het contactformulier