Colorguard

Colorguard is ontstaan vanuit de wereld van drum- en fanfarekorpsen. De korpsen worden ondersteund door een dansgroep die de muziek tot leven brengt door het gebruik van verschillende attributen waaronder gekleurde vlaggen. In de zomermaanden zie je de colorguard van Harpe Davids samen met het Melody Percussion Corps regelmatig te gast op taptoes, straatparades en andere evenementen.

In het verleden werd ook meegedaan aan wedstrijden van Drumcorps Nederland, Drumcorps Europe, KNFM en NFCM. In juli van 2013 stond het showcorps in Rastede (Duitsland) voorlopig voor het laatst op het veld met een zomershow. Vanaf dat moment besloot de vereniging meer te focussen op het Indoor wedstrijdcircuit. Onder de naam Passie Winterguard wordt jaarlijks meegedaan aan de wedstrijden en het Nederlands Kampioenschap van Color Guard Nederland.

Winterguard is net even anders dan colorguard. Er is geen live instrumentele begeleiding en is er meer focus op vaardigheid, technieken en het samenwerken in teamverband. Het heeft iets weg van olympische gymnasten en kunstschaatsers. Meer informatie over Passie Winterguard, check deze informatiepagina. Ook vind je hier filmpjes en informatie over de trainingstijden en contributie.

Wil jij met ons meetrainen en kijken of deze sport iets voor jou is? De eerste 4 lessen zijn gratis!

Wil je daarna lid worden, dan betaal je de eerste maand ook geen contributie. Voor meer informatie mail naar pr.harpedavids@gmail.com

Collage