Melody Percussion Corps

IMG_5906_small

Het showcorps van Harpe Davids richt zich op klein en groot; het is mogelijk om vanaf 8 jaar lessen in muziek of color guard te volgen.

Met de unieke combinatie van visuele onderdelen, melodisch en ongestemd slagwerk is het showcorps actief geweest tijdens veel optredens.

Omdat de leden graag actief willen blijven deelnemen aan een wedstrijdcircuit, is besloten om in 2014 te gaan deelnemen aan Indoor Percussion wedstrijden van Color Guard Nederland en Indoor Percussion Europe.

Wedstrijden en optredens

De laatste jaren waren er onder andere deelnames aan wedstrijden van Drumcorps Nederland, Drumcorps Europe, KNFM en NFCM.

  • In 2003 werd het Showcorps kampioen bij de CBSD en Europees Kampioen bij DCE.
  • In 2007, 2008, 2009 en 2011 werd het Showcorps Kampioen in de Percussion Class bij Drumcorps Nederland.

Naast deze wedstrijddeelnames was het showcorps regelmatig te gast op taptoes, streetparades en veelzijdige evenementen.
De afgelopen jaren te zien bij onder andere de taptoes in Zoetermeer, Ermelo, Kudelstaart, Voorthuizen, Leiden, Zoeterwoude, Ter Aar, Loosduinen, Valkenburg en Mijdrecht.
Een welkome gast bij het Bloemencorso Bollenstreek en diverse streetparades in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland.
En natuurlijk waren er de vele straatoptredens in Zoetermeer en omgeving voor winkelcentra, scholen, avondvierdaagsen en rolstoelvierdaagse, serenades etc.
Tijdens zowel show- als straatoptredens werd het showcorps visueel ondersteund door vlag en dans van de color guard.

In juli van 2013 stond het showcorps in Rastede (Duitsland) voorlopig voor het laatst op het veld met een (zomer)show. Omdat de leden graag actief wilden blijven deelnemen aan een wedstrijdcircuit, werd besloten om in 2014 te gaan deelnemen aan Indoor Percussion wedstrijden van Color Guard Nederland en Indoor Percussion Europe. Deze wedstrijden, die in sporthallen gehouden worden, passen beter bij de huidige bezetting van het showcorps van Harpe Davids. De keuze voor Indoor Percussion werd met groot enthousiasme ontvangen door de leden en heeft inmiddels in het land veel waardering mogen ontvangen.