Showcorpse

Showcorps

Het showcorps van Harpe Davids Zoetermeer bestaat uit een diverse groep enthousiaste en getalenteerde performers. Ze leggen de nadruk op visuele effecten, choreografie en samenspel om een opwindende en meeslepende show neer te zetten. Er worden geen blaasinstrumenten gebruikt. Het ensemble bestaat uit slagwerkers die gestemd en ongestemd slagwerk bespelen aangevuld met color guards.

Dit showcorps heeft deelgenomen aan verschillende nationale en internationale wedstrijden en optochten, waarbij ze mooie resultaten hebben behaald. Ze hebben regelmatig hoge scores en onderscheidingen ontvangen voor hun uitvoeringen, waarbij ze worden geprezen om hun technische vaardigheden, coördinatie en creatieve presentaties.

Naast hun succes op wedstrijden en optochten, is het showcorps ook betrokken bij de lokale gemeenschap. Ze nemen deel aan lokale evenementen, parades en ceremoniële optredens, waar ze een positieve sfeer van muzikaliteit en entertainment brengen.

Het showcorps van Harpe Davids Zoetermeer blijft streven naar artistieke excellentie en het verleggen van de grenzen van hun prestaties. Ze investeren in continue training en ontwikkeling om hun vaardigheden te verbeteren en vernieuwende shows te presenteren.

 

Lid worden of lessen volgen?
Het showcorps van Harpe Davids richt zich op klein en groot; het is mogelijk om vanaf 8 jaar lessen in muziek of color guard te volgen.
Je kunt via het contactformulier in contact komen met Harpe Davids. Dan kunnen we je verder helpen met je vragen over lessen en lidmaatschap bij het showcorps van Harpe Davids Zoetermeer. We zijn blij zijn om je te verwelkomen en je verder te begeleiden bij je muzikale reis bij het showcorps van Harpe Davids Zoetermeer.

WEDSTRIJDEN EN OPTREDENS

De laatste jaren waren er onder andere deelnames aan wedstrijden van Drumcorps Nederland, Drumcorps Europe, KNFM en NFCM.

In 2003 werd het Showcorps kampioen bij de CBSD en Europees Kampioen bij DCE.

In 2007, 2008, 2009 en 2011 werd het Showcorps Kampioen in de Percussion Class bij Drumcorps Nederland.

In 2022 Champion in de Marching A Percussion Class van CGN United

In 2022 Vlamo Kampioen Star Division van Vlamo België

https://youtu.be/weSHbS-tHAE

Het showcorps is regelmatig te gast op taptoes, streetparades en veelzijdige evenementen.
De afgelopen jaren te zien bij onder andere de taptoes in Zoetermeer, Ermelo, Kudelstaart, Voorthuizen, Leiden, Zoeterwoude, Ter Aar, Loosduinen, Valkenburg, Roelofarendsveen en Mijdrecht.

Een welkome gast bij het Bloemencorso Bollenstreek en diverse streetparades in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland.

En natuurlijk waren er de vele straatoptredens in Zoetermeer en omgeving voor winkelcentra, scholen, avondvierdaagsen en rolstoelvierdaagse, serenades etc.

Tijdens zowel show- als straatoptredens werd het showcorps visueel ondersteund door vlag en dans van de color guard.