Muziekvereniging Harpe Davids Zoetermeer start met nieuwe afdeling voor slagwerkers en dansers met een beperking

Ieder talent is welkom bij Harpe Davids Unlimited.
Met ingang van oktober kan ieder muzikaal talent volwaardig lid worden van Muziekvereniging Harpe Davids Zoetermeer. De vereniging is gestart met de afdeling “Unlimited” voor muzikanten en dansers met een verstandelijke beperking.
Op dit moment kunnen circa 30.000 muzikanten met een handicap in Nederland nog geen lid worden van een reguliere muziekvereniging. Met het programma Music Unlimited van HandicapNL en Philadelphia Zorg worden muziekverenigingen door het hele land geholpen een G-afdeling op te richten.

Muziek is essentieel voor iedereen

Muziek is een taal die iedereen spreekt, op mooie en moeilijke momenten. Eén op de vijf mensen in Nederland maakt muziek, vaak in verenigingsverband. Er zijn echter nauwelijks muziekverenigingen waar mensen met een verstandelijke beperking welkom zijn en de goede begeleiding krijgen.

Iedereen hoort erbij

Met Music Unlimited worden verenigingen door het hele land geholpen om een G-afdeling op te richten. Ze krijgen organisatorische hulp, trainingen om de juiste begeleiding te geven en als dit nodig is ook financiële steun voor aanschaf van instrumenten, equipment en uniformen. Zo krijgen mensen met een verstandelijke beperking de kans om gelijk ieder ander muziek te maken en hun talenten te ontwikkelen. Zij musiceren met mensen van hun eigen niveau en zijn tegelijkertijd volwaardig onderdeel van de vereniging. Ze horen er écht bij!

Meedoen?

Mensen die graag lid willen worden van Harpe Davids Unlimited of meer informatie willen, kunnen contact opnemen via de mail, unlimited.harpedavids@gmail.com