Op zaterdag 21 januari a.s. speelt Harmonie Orkest Zoetermeer tweemaal een concert met de wereldberoemde muziek van Peter en de Wolf.

 

De afgelopen maanden hebben de muzikanten van het harmonieorkest hard gestudeerd op het muzikale verhaal van componist Sergej Prokofjev. Hij schreef het muziekstuk in opdracht van een jeugdtheater in Moskou en in 1936 ging het in premiere. Het werd al snel een succes met uitvoeringen over de hele wereld en op 21 januari is het CKC Theater in Zoetermeer aan de beurt. ’s Middags is er een concert voor kinderen en hun ouders en ’s avonds een concert voor volwassenen.

 

In samenwerking met verhalenverteller Janneke Tanja van Behind the Story, brengt het orkest het verhaal over een vogeltje, de eend, een wolf, de jagers, grootvader en dappere Peter tot leven. Tijdens het kinderconcert maken de kinderen kennis met alle instrumenten in het orkest en kunnen ze, naast Peter en de Wolf luisteren naar muziek uit Disney’s Frozen en The Lego Movie. ’s Avonds klinkt naast het meesterwerk van Prokofjev ook verhalende muziek van Alexander Borodin, Eric Whitacre en filmcomponist Hans Zimmer.

 

De concerten worden gehouden in het CKC Theater (Leidsewallen 80 in Zoetermeer). Het middagconcert voor kinderen en hun ouders begint om 15:30 uur. Het avondconcert begint om 20:15 uur. Een kaartje voor kinderen t/m 12 jaar kost € 5,- en vanaf 12 jaar is de toegang € 7,50.

 

Voor kinderen t/m 12 jaar is er een speciale actie: tegen inlevering van een mooi gekleurde kleurplaat krijg je € 1,- korting op de toegangsprijs van het middagconcert. Een kaartje kost dan maar € 4,-

Meer informatie op: Concert: Peter en de Wolf – 21 januari 2023 – Harmonie Orkest Zoetermeer – Harpe Davids