Zaterdag 27 februari waren alle units van Harpe Davids te zien tijdens de internationale wedstrijd van Winter Guard International (WGI) in Almere. Niet geheel compleet omdat we in elke unit een aantal leden mistten door ziekte en vakantie. Tijdens deze contest werden alle units beoordeeld door Amerikaanse juryleden.

Rond zeven uur ’s ochtends werd er vanuit Zoetermeer vertrokken om op tijd in Almere te zijn en alle spullen uit te laden. H!P mocht al eerste unit deelnemen aan de prelims van de Marching A Class. Geheel vlekkeloos verliep het niet. De voorste vloer lag achterstevoren, de flessen hingen niet in de juiste volgorde en de drummer had problemen met z’n drumpedaal. Maar de leden lieten zich niet uit het veld slaan en zetten een goede show neer. Dit leverde een tweede plaats op in de prelims met 70,60 punten.

Daarna waren de junioren aan de beurt. Zelfs met drie leden minder op de vloer maakten de dames indruk op de jury en lieten ze units uit de Regional A Class achter zich waardoor ze aan het eind van de middag nogmaals mochten optreden in finals. Een derde plaats met 72,09 punten.

De cadets hadden nog een extra training in Almere en kwamen daarna naar het sportcentrum. De staffleden waren zeer tevreden over de training en hoopten dat de cadets dat in de grote zaal nogmaals zouden laten zien. En dat deden ze! Zelfs toen er met de decors iets fout ging lostten ze dat achter de schermen zelf helemaal op. Geen paniek en perform! Wat een goed optreden! Ze werden 2e in de Cadet Class met 58,25 punten. Trots op de cadets.

Eind van de middag mochten de junioren nogmaals hun show uitvoeren. We hadden niet de verwachting dat ze nog een plek zouden stijgen, maar om nog een keer te mogen optreden was al een cadeautje en misschien konden we nog iets in punten stijgen. De spanning was er nu wel af en de junioren zetten een betere show neer dan in de ochtend. Tevreden mochten ze de vloer verlaten. 3e plaats met 73,12 punten.

Dan de finals voor H!P. ’s Middags werd er buiten nog hard gerepeteerd door de leden. De opmerkingen van de jury werden gebruikt om nog een paar puntjes op de i te zetten. Echter een half uur voor de warming-up ging één van de lopende leden door haar rug en kon ’s avonds niet deelnemen op het veld. Dat was even schakelen voor de leden. Muzikaal mistten we een stem op het veld, maar ook voor de drill in het veld zou het consequenties hebben. Dit werd niet de show die we wilden lopen, maar het publiek genoot weer en klapten hard met ons mee. Helaas een plekje gezakt, maar met 71,25 punten een prima afsluiting van deze dag.

Rond 24:00 uur was de bus van onze sponsor Maakt Kwaliteit Gordijnprodukties weer uitgeladen en gingen we snel naar bed na deze vermoeiende maar mooie dag.

 

Hieronder diverse berichten van Colorguards in Nederland en CGN:

H!P Harpe Davids Indoor Percussion – Zoetermeer (finals) Dat niet iedereen een relatiecrisis krijgt door het in elkaar proberen te zetten van een IKEA-meubel, laten de leden van H!P zien. De show Hej Hej is een vrolijke show met de drie dingen waar Zweden bekend het meest bekend om staat, IKEA, ABBA en natuurlijk gehaktballetjes! 3e | 71.25

H!P Harpe Davids Indoor Percussion – Zoetermeer (prelims)

Hej hej, oftewel een Zweedse Hallo van Harpe Davids Indoor Percussion. In Zoetermeer hebben ze een vrolijke show in elkaar gezet rondom een aantal typische en bekende zaken uit dit Scandinavische land. Van IKEA tot ABBA, zeg maar. 2e | 70.60

Passie Cadets – Zoetermeer (finals) Sophia wordt een prinses, maar kan ze dat wel en is ze er wel klaar voor? In de show Not Ready to be a Princess vertellen de leden van Passie Cadets het verhaal van Sophia. Met een mooi vlaggenblok met roze/paarse vlaggen sluiten ze de show af. 2e | 58.25

Colorguards in Nederland : Passie Cadets, prinsessen met mooie lange haren. Zo te zien weten jullie heel goed hoe je moet dansen. Leuke show waarin de leden heel goed weten wat ze moeten doen. Een programma op het lijf geschreven noem ik dat. Bravo!!

Passie Junior – Zoetermeer (finals) De eerste finalist van vanmiddag in de Regional A Class is Passie Junior met hun show Disconnect to Reconnect. Zouden de meiden hun smartphones vanmiddag ook uitgezet hebben, of hebben ze op Facebook gezet dat ze de finals hebben gehaald! De leden zetten alles op alles in deze mooie show. 3e | 73.12

Finals Regional A Class wordt gedomineerd door units die tijdens het CGN seizoen uitkomen in de Junior Class.

Passie junior opent finals, tig vrienden op fb, je spreekt ze dagelijks maar niemand van hen kent je echt. De realiteit van social media waar we blijkbaar niet meer zonder kunnen. Nu mogen jullie genieten, Finals zijn gehaald en dat is zeer knap. Blijft een leuke show om naar te kijken.

Passie Junior – Zoetermeer (prelims) Zijn al die vrienden op je Facebook, Instagram en Snapchat wel je echte vrienden? Ken je ze echt en zou je ze ook herkennen op straat? Met Disconnect to Reconnect laten de meiden van Passie Junior zien dat we soms onze smartphones, tablets en laptops uit moeten zetten, om weer echt contact te maken met elkaar. De laatste vlaggen spatten van de vloer af, erg mooie kleurcombinatie! 3e | 72.09

Colorguards in Nederland : Passie Junior, opening met de bekende beltoontjes. Leuk bedacht. Pittig geschreven werk voor de jonge groep. Enthousiast vlaggenblok wat er goed uit ziet. Leuk programma, past zeker in deze tijd.