Afgelopen zaterdag nam winterguardunit Passie A (onderdeel van Harpe Davids Zoetermeer) deel aan de CGN Wedstrijd in Sporthal De Beuk in Purmerend. Na een prachtige show behaalden ze een eerste plaats en promotie met 78,68 punten naar de Open Class.

Bij binnenkomst in De Beuk is de spanning voelbaar. De deelnemers komen overal vandaan: van Zoetermeer tot aan Frankrijk, en juryleden zijn zelfs uit Amerika overgevlogen. Zij maken van Purmerend een internationaal podium. In de bijna volle sportzaal juichen liefhebbers, vrienden en familie vanaf de tribune de deelnemers toe, terwijl de jury elk moment beoordeeld.

Passie presenteert een uniek spektakel met een show gebaseerd rond het thema Cleopatra inclusief  Egyptische gewaden, een overstromende Nijl en bijbehorende muziek. De groep danst tussen decorstukken die de Nijl en de troon van Cleopatra uitbeelden. Ondertussen wordt er druk gegooid met de vlaggen, sabres en rifles.

Leia Hilgersom, een 20-jarige guardlid van Passie vertolkt de rol van Cleopatra.
Nog bezweet, en met een nodige dosis adrenaline, vertelt ze over haar sport: ,,Ik doe dit al vanaf mijn negende. Colour Guard verveelt nooit. Het is creatief en je kunt steeds beter worden. De groep wordt beoordeeld op techniek, beweging, design en het effect op het publiek. We oefenen in de wintermaanden zo’n 6,5 uur per week. Uiteindelijk is het doel om in de top te eindigen.
We willen natuurlijk wel winnen.”

Dat lukte afgelopen zaterdag! Ze werden eerste maar behaalden zoveel punten dat een promotie naar een hogere klasse de beloning was.

De leden gaan nog even feest vieren maar gaan zich daarna volop richten op de deelname in de Open Class. Er komen nog wedstrijden aan in Wychen, Almere, Leeuwarden en finals in Eindhoven.